Hvidbjoern

Hvidbjoern er Henrik Juhl Andersens kunstnernavn. Han debuterede på Galleri Brask i Larsbjørnstræde i København i 1989 og er opført i Dansk Kunst 89 under pseudonymet Hvidbjoern.

Eksperimenter og oliemaling

Hvidbjoern har eksperimenteret med mange former for materialer, men oliemaleriet har til alle tider været hans store lidenskab. Han har fundet sin stemme i, hvad han betragter som farvernes poetiske leg med hinanden, med linjerne og med lyset. Hvidbjoern søger at indfange naturens skiftende stemninger i et farvemættet, lysfyldt og vibrerende sprog.

Symbolisme

Inspirationen hentes i de nordiske, ekspressionistiske maleres formsprog, og Hvidbjoern har blandt andet gennem en længere årrække beskæftiget sig indgående med den danske kunstner Edvard Weie (1879-1943), samt de strømninger i Frankrig, der ledte frem til den nordiske ekspressionisme, her i særdeleshed symbolismen og dens fader, digteren Charles Baudelaire.

Retrospektiv udstilling i 2020

Det er Galleri Blæst – For the Joy of Art en stor glæde og ære at byde på en retrospektiv udstilling med billedkunstnerens værker i 2020.

Hvidbjoern i Galleri Blæst
Hvidbjoern maler med oliemaling.

Hvidbjoern er uddannet cand. mag. i Kunsthistorie og Historie fra Aarhus Universitet i 1995. Mens han som underviser har en klassisk, akademisk baggrund, må han som kunstmaler betegnes som autodidakt. Siden sine helt unge år startende i gymnasietiden har han dog været under kyndig vejledning fra kunstmaleren Knud Henriksen (1922-2010).

Billedgalleri

Klik på et billede for større visning.

Links

Se mere på Hvidbjoerns hjemmeside

Se Henrik Juhl Andersens arbejde med pressefotograf Lars Horn i deres kunstneriske samarbejde om NYC in Colors som Horn/Andersen.KONTAKT

Galleri Blæst – For the Joy of Art
Klithusevej 25
9240 Nibe
5071 0511
christine@fjoa.dk 

CVR-nr.: 25759133

ÅBNINGSTIDER

Lørdag-søndag klokken 11-17.
Vi holder åbent efter aftale. Ring eller skriv til os.

 

MobilePay: 83 90 29