Guðrið Poulsen

Keramik af Guðrið Poulsen

Færøske Guðrið Poulsen (f. 1961) er en sand pioner, der arbejder som keramiker i et land uden en stærk tradition inden for keramik. Hun er uddannet i Finland og Island, og hun arbejder med skulpturel formgivning af leret snarere end at give sine figurer en praktisk nyttefunktion. Formsproget giver associationer til arkitektur og til naturens organiske former. Hendes farvevalg i glaseringerne er dæmpede nuancer af kit, kul og jord og rød.

Udstillinger
Guðrið Poulsen har udstillet på Færøerne, i Grønland, Island, Norge og Sverige. I Danmark har hun blandt andet udstillet på Sønderjyllands Kunst- og kulturcenter, Nordatlantens Brygge i København og i Nordatlantisk Hus i Odense.

Skulpturel keramisk kunst
Fhv. direktør for Clay, Keramikmuseum Danmark Lise Seisbøll beskriver hende således:

“Guðrið Poulsen er Færøernes fornemste repræsentant for den internationale keramiske kunst, der i disse år udvikler sig så frodigt i forskellige eksperimenterende retninger. Sin store tekniske sikkerhed kombinerer hun med en udsøgt fornemmelse for dét at skildre menneskers nutidsstemninger igennem dynamiske, rumlige formationer. Hermed demonstrerer Guðrið Poulsen med stor sikkerhed, hvordan den skulpturelle keramiske kunst fuldkommen har forladt de bånd, der traditionelt har bundet pottemageriet til fremstillingen af brugs- og pyntegenstande.”

Interesseret i keramik?
Se også de keramiske krukker af Maja Frendrup, der er uddannet på KADK, Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Guðrið Poulsen
Guðrið Poulsen med et skulpturelt værk af keramik.

Alle værkerne er udført i højt brændt stentøj.

Klik på et billede for større visning.

FORÅRSTILBUD 2023: Alle skulpturer nedsættes med 1.000 kr. Dvs. at Jeanne D’Arc variation til 4.000 kr. nu koster 3.000 kr, og at Jeanne D’Arc variation til 3.000 kr. nu koster 2.000 kr.

Ring 5070511 eller send mail til christine@fjoa.dk

Gratis forsendelse til hele landet.

KONTAKT

Galleri Blæst – For the Joy of Art
Klithusevej 25
9240 Nibe
5071 0511
christine@fjoa.dk 

CVR-nr.: 25759133

ÅBNINGSTIDER

Lørdag-søndag klokken 11-17.
Vi holder åbent efter aftale. Ring eller skriv til os.

 

MobilePay: 83 90 29