Kreativ workshop med linoleumstryk

Kreativ workshop der stimulerer sammenhold og fælles identitet

Hvad?
Inviter dine medarbejdere til et anderledes afdelingsarrangement med hyggelig og sjov samskabelse gennem linoleumstryk. Workshoppen faciliterer et online kreativt samarbejde. Opgaven er at visualisere de individer, der tilsammen udgør afdelingen som et hele. Når workshoppen er slut, har alle deltagere skåret og trykt et portræt af en kollega som et linoleumsprint.

Undervejs er der uformel dialog mellem medarbejderne, mens det kreative gen udfordres og udfoldes. Gennem fordybelse og kreativitet bidrager alle til et fælles mål som er slutproduktet: De individuelle linoleumstryk af hver enkelt medarbejders portræt skabt af en kollega.

Til sidst i workshoppen sender alle medarbejdere en affotografering af deres tryk til os. Vi samler fotografierne i digitale formater og sender dem efterfølgende elektronisk til afdelingens interne brug. Trykkene kan eksempelvis bruges til at printe en poster med linoleumstryk af alle afdelingens medarbejdere, som tryk på en t-shirt eller noget helt tredje.

Hvor længe?
Synkront 1½ time online forløb for afdelingens medarbejdere.

Hvem?
På workshoppen er der imødekommende og kompetent instruktion og løbende supervision af udøvende kunstner Yvonne Lundehøj. Yvonne Lundehøj er en dansk kunstner, der arbejder med mange forskellige udtryksformer, herunder linoleum. Hun har udstillet på en række censurerede udstillinger – senest på Den Censurerede Efterårsudstillingen 2020 på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter i efteråret 2020. I 2018 blev hun optaget i ”101 kunstnere” jubilæumsudgave redigeret af kunstanmelder Tom Jørgensen. Hun har en separatudstilling på Galleri Blæst – For the Joy of Art i foråret 2021.

Hvordan?
Forud for samarbejdsworkshoppen får alle deltagere en pakke med et komplet kit til at lave linoleumstryk inklusiv en skriftlig vejledning og et print af det kollegaportræt, de skal skære i linoleumspladen. Kittet leveres i individuelle kasser med navn til én adresse, eksempelvis afdelingens fysiske kontor. Herefter kan deltagerne hente deres egen kasse. Det eneste deltagerne selv skal have er en gammel avis, en kuglepen og en kagerulle.

En uge forinden skal alle tage en selfie i strakt arm og sende billedet til christine@fjoa.dk.

Trin for trin
Workshoppen begynder med at Galleri Blæst – For the Joy of Art kort præsenterer underviseren Yvonne Lundehøj, som herefter giver grundig instruks og svarer på alle spørgsmål om, hvordan deltagerne skal gå til opgaven med at frembringe et linoleumstryk.

Herefter arbejder deltagerne i fastlagte trin, guidet af Yvonne Lundehøj:

  1. Overføring via karbonpapir af print til linoleumsplade
  2. Brug af knivene og skæreteknik
  3. Påføring af sværte
  4. Tryk på testpapir og på akvarelpapir
  5. Affotografering og mailsending til galleriet som samler billederne i en elektronisk port folio

Vi slutter workshoppen med en kort fernisering, hvor deltagerne får fornøjelsen af at se de første færdige tryk af hinanden.

KONTAKT

Galleri Blæst – For the Joy of Art
Klithusevej 25
9240 Nibe
5071 0511
christine@fjoa.dk 

CVR-nr.: 25759133

ÅBNINGSTIDER

Lørdag-søndag klokken 11-17.
Vi holder åbent efter aftale. Ring eller skriv til os.

 

MobilePay: 83 90 29