Anne Vejen Hindkjær

Billedkunstner Anne Vejen Hindkjær holdt sin debutfernisering i Galleri Blæst – For the Joy of Art søndag den 8. marst 2020. Galleri Blæst – For the Joy of Art er meget stolte og glade over at være med til at introducere en ny kunstner på kunstscenen.

Anne Vejen Hindkjær og gallerist Christine Stampe Frøsig fik kontakt via en gensidig anbefaling, og straks Christine så Annes malerier kunne hun se det vilde, det ekspressionistiske, det farverige, det humoristiske og måske frem for alt det udogmatiske i Annes kunstneriste projekt. Christine kunne ikke forestille sig nogen bedre dag end 8. marts – Kvindernes internationale Kampdag – at holde Anne Vejen Hindkjærs fernisering på.

Humørpigerbadepigerdansepiger.

Sådan ser der ud i Anne Vejen Hindkjærs kunstneriske univers.

Der er liv, kraft og knald på farver og former.

Det er så flot til de nordiske hjem med hvide vægge og træmøbler.

Kunstneren i sit rette element: Blandt mennesker i naturen.

“Jeg er født i Aalborg og nok Nordjyde med stort N. Jeg føler mig tæt forbundet med den nordjyske natur, med Vesterhav og Limfjord, den barske natur, blæsten og ikke mindst lyset, som det kun kan opleves i Nordjylland.”

“Litteratur og idræt har været mine hovedinteresser livet igennem, både i mit arbejdsliv som underviser på gymnasium og i mit privatliv. Først de senere år er maleriet kommet ind i mit liv, hvor jeg oplever nogle af de samme ting som i beskæftigelsen med litteratur og dyrkelsen af idræt: at være i nuet, at være engageret i en legende lethed og selvforglemmelse.

Mine malerier kommer af sig selv, uden forhåndscensur og planlægning. Det ubesværede og naturlige, det koloristiske og det ekspressivt kraftfulde, er det, jeg søger i mine billeder. Kvinderne, børnene, mændene, kattene og naturen er de umiddelbare motiver som følger derefter, billeder på det nære i livet.”

Anne Vejen Hindkjær

Bliv præsenteret for Anne Vejen Hindkjærs billedkunst i to korte videoer.

KONTAKT

Galleri Blæst – For the Joy of Art
Klithusevej 25
9240 Nibe
5071 0511
christine@fjoa.dk 

CVR-nr.: 25759133

ÅBNINGSTIDER

Lørdag-søndag klokken 11-17.
Vi holder åbent efter aftale. Ring eller skriv til os.

 

MobilePay: 83 90 29