Kasper Køie

Soloudstilling 20. september – 11. oktober 2020

Den bornholmske kunstmaler Kasper Køie (født 1954) er barnebarn af Ernst Køie og søn af Henning Køie. Han malede sit første billede som 8-årig, og siden da har lysten til at male og tegne ligget og slumret, indtil han kom på Glyptotekets tegneskole. Næsten samtidig lærte han den svenske kunstmaler Håkon Håkonsson at kende. Hans tilgang til maleriet var meget inspirerende, så det var den kombination der fik Kasper Køie overbevist om, at han skulle male. Han har også gået på Skolen for Billedkunst og blandt andet modtage undervisning af Ilone Oz.

Han er inspireret af den fransk postimpressionistiske kunstmaler Paul Cézanne, der sagde: “Hvis man ikke forstår naturen, forstår man ingenting.” Kasper Køie mener dels, at citatet er højaktuelt med klimakrisen og den globale opvarmning, og dels maler han ud fra princippet om naturstudier og virkelig at se, hvordan naturen ser ud.

Han maler med olie på lærred, og motiverne er primært klipper og naturen i området omkring Gudhjem på Bornholm. Han maler på stedet i naturen og lader sig inspirere af den, sommer som vinter. Han har udstillet flere steder i Danmark og Sverige og senest på udstillingen 3 x KØIE på Gudhjem Kunstmuseum i 2019.

Kasper Køie Galleri Nordjylland
Kasper Køie maler altid i det fri.

Billedgalleri

Klik på et billede for større visning.

Film om Kasper Køie som maler

Se del 1 og del 2 af den rigtig gode film om 3 x Køie på Gudhjem Museeum, hvor Kasper Køie viser rundt blandt egne værker og af værkerne af hans farfar Ernst Køie og hans far Henning Køie.

KONTAKT

Galleri Blæst – For the Joy of Art
Klithusevej 25
9240 Nibe
5071 0511
christine@fjoa.dk 

CVR-nr.: 25759133

ÅBNINGSTIDER

Lørdag-søndag klokken 11-17.
Vi holder åbent efter aftale. Ring eller skriv til os.

 

MobilePay: 83 90 29