Jens Kampmann billedgalleri

Vi er stolte over eksklusivt at præsentere Jens Kampmann og hans værker her i Galleri Blæst – For the Joy of Art.
Værkerne grupperer sig i seks serier fra flere kontinenter og har klare referencer til verdenskunsten.
Udstillingsperioden er 30. november – 29. december, begge dage inklusive.

Jens Kampmann med en kop kaffe på en af sine rejser.

Klik på et billede for større visning.

Den røde Serie

I Den røde Serie fortolker Jens Kampmann landskaber, han har indgående kendskab til efter sine ophold i Afrika, Mexico og Grønland. Serien fremstiller eksempelvis ikoniske grønlandske fjelde som Sermitsiaq-fjeldet i Nuuk og Uummannaq-fjeldet – alle klædt i changeringer af rødt. Referencen er til den japanske kunstner Hokusai og hans 36 visninger af Mount Fuji (1830-32), og i særdeleshed til Red Fuji – som Jens Kampmann naturligvis også har sin egen fortolkning af.

Serien består dels af de mindre og lette skitser malet på kraftigt akvarelpapir og de større kvadratiske billeder, der er malet med akryl på lærred. Skitserne er sat på hvid baggrund og indrammede i stålfarvede metalrammer med målene 51,5 x 41,5, alle i bredformat. Lærredmalerierne er uindrammede.

Mexico ifølge Jens Kampmann

Mexicoserien består af ni farverige skitser, der er malet på kraftigt akvarelpapir og tre kvadratiske billeder malet med akryl på lærred der viser, hvordan skitserne er vokset og indarbejdet i de større formater. Skitserne har Jens Kampmann malet under et længere ophold i Mexico.

De er sat på hvid baggrund og indrammede i stålfarvede metalrammer med målene 51,5 x 41,5, alle i bredformat. Lærredmalerierne er uindrammede.

Stort Format

Akryl på lærred. Stort format. Både på den ene og den anden måde. Uindrammede.

Into the Wild

I et klart og moderne formsprog indfanger Jens Kampmann stemningen i John Krakauers gribende roman, der er udødeliggjort af Sean Penns filmatisering med samme navn der understøttes af Eddie Vedders stemningsfulde og fortættede soundtrack. De tre billeder der udgør serien er kvadratiske og malet med akryl på lærred. De er uindrammede.

Afrika – hvor det hele begyndte for Jens Kampmann

Serien tager afsæt i små sort-hvid fotos Jens Kampmanns far har taget i årene 1948-1961, hvor familien boede i Afrika. De små fotografier indfanger kolonitiden i Tanganyika (nuværende Tanzania) og de omkringliggende lande, hvor Jens Kampmann er født og opvokset, og Jens Kampmann bruger det fotografiske forlæg til at præsentere Afrika på en sanselig og nænsom måde. Serien er mixed-media med fotografierne forstørret og bemalet på papir. Et enkelt værk bærer titlen Ituri – en provins i Den Demokratiske Republik Congo – og viser masker og farlige dyr malet med akryl på lærred i et frit formsprog.

Værkerne er i bredformat og måler 39 x 29 uden ramme. De er sat i passepartout i kraftig hvid karton og indrammede i sorte trærammer. Med passepartout og ramme er målene 52 x 42 i bredformat.

Grønland oplevet af Jens Kampmann

Grønlandsserien består af 10 unikke collager, der på æstetisk, usentimental og humoristisk vis fremstiller Grønland i både moderne og historisk tid. Collagerne blander artefakter fra de tidligere kulturer som gengivet i Bodil Kaalunds Grønlands Kunst, egne fotos af det arktiske landskab og tekstfragmenter fra polarforskeren Lauge Kochs ekspeditionsberetning Nord om Grønland om Jubilæumsekspeditionen i 1920-1923. Jens Kampmann har boet i Diskobugten i Nordgrønland i 1990’erne med sin hustru.

De 10 collager måler 42 x 69 i højformat og 69 x 42 i bredformat uden ramme. Alle billederne er sat i passepartout i kraftig hvid karton og indrammede i lyse træfarvede rammer. Med passepartout og ramme er målene 63 x 94 i højformat og 94 x 63 i bredformat.

 

KONTAKT

Galleri Blæst – For the Joy of Art
Klithusevej 25
9240 Nibe
5071 0511
christine@fjoa.dk 

CVR-nr.: 25759133

ÅBNINGSTIDER

Lørdag-søndag klokken 11-17.
Vi holder åbent efter aftale. Ring eller skriv til os.